Eisjen Schaaf
CV Ervaring Buitenland
  

                                       
                          
 

  
1999 - 2002

 • Wereld Bank, Washington DC, USA 
  Coördinator Overseas Briefing

  Dit onderdeel  van de Vrouwen Organisatie van de Wereldbank verzorgt de persoonlijke begeleiding van partners die door de Wereldbank naar de meer dan 100 diverse vertegenwoordigingen over de gehele wereld worden gezonden. 
  Intranet Redacteur:
  In deze functie was ik verantwoordelijk voor de eerste opzet van het intranet voor de Vrouwen Organisatie van de Wereldbank .
     

          1987 - 1991

 • CAEDAS (Comité d’Assistance des Épouses des Diplomates Accrédités au Sénégal.) Dakar, Senegal. 
  Secretaresse Bestuur 

  Organisatie die een school en een gezondheidscentrum financiert in een van de armste wijken van Dakar. Als secretaresse van het bestuur was het mijn taak om alle "fundraising" activiteiten te coördineren en mede te organiseren, alsmede de projecten binnen de school en in de kliniek te begeleiden. Voor de leden van de organisatie werden tevens activiteiten georganiseerd om een beter begrip te kweken voor het land waar zij tijdelijk verbleven. Deze activiteiten bestonden o.a. uit: 
  • excursies in het binnenland
  • cursussen op het gebied van Afrikaanse kunst en Afrikaanse Geschiedenis, in samenwerking met de universiteit en het museum voor Afrikaanse kunst van Dakar
  • en lezingen door Senegalese schrijvers
      

1985 - 1987

 • S.N.V. Mali
  (Stichting Nederlandse Vrijwilligers)
  DGIS-kantoor Mali
  ( Directoraat Generaal Internationale Samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken)
  Secretaresse van zowel de directeur van SNV als van het hoofd van het DGIS-kantoor.

  De werkzaamheden omvatten de normale secretariële activiteiten als correspondentie, archivering, het organiseren en notuleren van vergaderingen voor zowel SNV als het DGIS-kantoor. Daarnaast assisteerde ik bij de behartiging van de zakelijke en persoonlijke belangen van SNV-vrijwilligers en DGIS -deskundigen werkzaam in het binnenland, dan wel op bezoek in Bamako. Bovendien was ik mede verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van bezoekende missies etc.. Ten behoeve van het bezoek van de toenmalige Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Mevrouw Schoo, ben ik als assistente van H.M. ambassadeur uit Dakar, die de algehele leiding had bij de organisatie van dit bezoek, werkzaam geweest.
        

  1980 - 1984
       

 • USAID Burkina Faso: 
  Assistant Project Manager Fonds de Développement Villageois.

  Dit door USAID gefinancierde project werd uitgevoerd binnen het reeds bestaande AVV (Aménagement des Vallées des Voltas)-project. De opzet van het project was leningen te verstrekken voor kleine projecten van de plattelandsbevolking die teruggekeerd was naar de - gezond verklaarde - Volta-valleien, waaruit zij vertrokken was t.g.v. de daar heersende onchocercose (rivierblindheid). Ik werd in eerste instantie aangetrokken als ‘administrator’ om orde te brengen in de financiële chaos die was ontstaan gedurende de eerste projectperiode. Nadat de continuering van het project was gegarandeerd werd ik aangesteld als ‘assistant projectmanager’ en was het mijn taak te zorgen voor de financiële verantwoording van de activiteiten binnen het project. Bovendien was ik de ‘liaison’ tussen de Burkinabé autoriteiten en de Amerikaanse projectmanager, die vanuit USAID-Ouagadougou verantwoordelijk was voor door USAID gefinancierde projecten in Burkina Faso.
       

1975 - 1979

 • Nederlandse Ambassade, Monrovia,Liberia 
  Secretaresse kanselarij. 

  De
  kanselarij activiteiten bestonden o.a. uit het verstrekken van visa, het verlengen van paspoorten, het uitwerken van notariële akten, het in- en uitschrijven van de wisselende bemanningen van Nederlandse schepen in de haven van Monrovia, assistentie bij de organisatie en begeleiding van een Nederlands vlootbezoek aan Monrovia, het verstrekken van informatie over Nederland aan buitenlanders en over Liberia aan Nederlanders. Daarnaast was ik mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van het ‘Fellowship’ programma en hielp daarbij studenten uit Liberia, Sierra Leone en Guinee (het ambtsgebied van de ambassade) bij het aanvragen van beurzen voor studies in Nederland. Ook behoorde selectie en monitoring van de Kleine Ambassade Projecten tot mijn taken.

index CV
terug