VanafLincoln.jpg (12297 bytes)

 

VanafLincoln.jpg (12297 bytes)

Washington Memorials

Land van contrasten. Net als Afrika.

Hoe vaak ik dat al niet gedacht heb: "net als Afrika….".

Niet alleen omdat je ziet dat het grootste deel van de mensen om je heen zwart is. Kleine en grote dingen doen die gedachte boven komen.

Flessen met drinkwater in de koelkast. Hier niet omdat je ziek zou worden van het drinken van kraanwater, maar omdat het z gezond is gemaakt dat het echt z vreselijk smaakt dat je er eigenlijk zelfs je tanden niet mee wilt poetsen en je dus overgaat tot het kopen van mineraal water.

Gillende sirenes en agenten op motoren die zigzaggend over de weg vliegen om schoon baan te maken voor de president die er aankomt (met vlag op de auto) of een minder belangrijk personage (zonder vlag op de auto). Altijd gedacht dat dat een Afrikaanse methode was, maar ook hier wordt dat nodig geacht. Ik vroeg me weer even af hoe wij zouden reageren als Trix zo over het Bezuidenhout zou vliegen…..

Of je huurt een auto om de omgeving te verkennen en bij de eerste de beste keer dat je tankt wil de auto niet meer starten. Batterij leeg. Kan natuurlijk ook in Nederland gebeuren, maar doordat we op een benzinestation stonden dat beheerd werd door 2 Mexicanen die keurig je tank vullen (hoef je niet zelf te doen) en je raam schoonmaken (hoef je ook niet zelf te doen) en die even vriendelijk en aardig even later, in de regen, je auto aan de kant duwen, ging ik in de "ontwikkelingsland-stand".  Achterover liggend in mijn stoel bedacht ik dat dit nog wel even kon gaan duren. Het was zondag en Fred heeft er zeker een half uur over gedaan om iemand te bereiken die op n van de vele papieren van de auto stond. De persoon in kwestie deelde daarop mee dat het zeker 1 1/2 uur zou duren voordat er iemand bij ons kon komen en we geholpen konden worden (we waren nog geen 6 km verwijderd van het verhuurbedrijf).

Ondertussen hadden die Mexicanen blijkbaar ook niet stilgezeten want ineens ging de deur naast me open en schoof er ntje achter het stuur met de mededeling: "sorrie, to diesturb you Signora, but we are goink to gieve you a jump start". Als je je nog zit af te vragen hoe een "jumpstart" ook al weer in mekaar steekt, gaat de voorklep van de auto open en snort de motor even later weer uitstekend. Blijkt dat ze elke bestuurder die kwam tanken gevraagd hadden of ze ook een jumpstart kabel hadden (zo'n kabel die de ene accu met de andere accu verbindt; weet-ik-veel hoe zo'n ding heet). De vriendelijke automobilist was verdwenen voordat we het in de gaten hadden en de Mexicanen schoten zo weer door de regen hun benzinestation in zonder om n cent te vragen.

Land van contrasten, met vriendelijke mensen.

Eisjen
18.10.99