NOAA photo library

Leven op z’n Amerikaans!
De wereld mag naar frisse lucht happen.
Aldus ‘Global Warming Bush’.

Leven op z’n Amerikaans. Een manier van leven die het Amerikaanse benzineverbruik het afgelopen jaar met 1.790.000.000 liter (bijna 2 miljard liter) heeft doen toenemen, dwz 0,3%, en er o.a. toe heeft bijgedragen dat Amerika nu niet een kwart van de wereld milieuvervuiling, maar een derde voor haar rekening mag nemen. In Europa heeft de auto-industrie het aantal km’s per liter benzine kunnen verhogen, in de Verenigde Staten is dit afgenomen door de grote populariteit van de benzine slurpende 4-wheel-drives (terreinauto’s).  

Een niet door het volk, maar een door het (corrupte?) systeem gekozen president kan zich echter deerlijk vergissen in de mening van zijn volk.  

Het Congres van de Verenigde Staten, de vertegenwoordiger van het volk, kan gebruik maken van de onderzoeksbevoegdheden van een controle bureau dat ‘General Accounting Office’ (GAO) heet. Dit bureau heeft o.a. de taak om op onbevooroordeelde wijze de integriteit van de overheid te beoordelen.

Democraten tezamen met de steeds groter wordende milieubeweging hebben al regelmatig om uitleg gevraagd over de totstandkoming van het nieuwe energiebeleid dat de industrie nog meer vrijspel geeft. ‘Niks mee te maken!’, was de reactie van het vice-presidentiële bureau.  Vertegenwoordigers van de energie-industrie waren echter overmatig aanwezig bij energiebeleidsvergaderingen, zoals ze zich ook in grote getale hadden verdrongen om met fikse bedragen de verkiezingscampagne van het duo Bush-Cheney te financieren. Dus werd het GAO ingeschakeld.   

Dit bureau heeft de vice-president gisteren laten weten dat:  “(...) het afgelopen moet zijn met die arrogantie en de onnodige confrontatie en dat president en vice-president zich moeten realiseren dat ook zij verantwoording schuldig zijn aan het volk”. Reactie van een vertegenwoordigster van het vice-presidentiële bureau: “Democraten houden niet op met het vernietigen van persoonlijke reputaties.......”. 

Ik weet niet in hoeverre dit laatste het golfspel van Clinton beïnvloed heeft, maar mijn lachspieren werden hevig geprikkeld toen ik deze uitspraak las. Twintig dagen heeft vice-president Dick Cheney gekregen om toelichting te geven op de rol van zijn maatjes in het kapitalistische energiespel. Zou hij naar onfrisse lucht gehapt hebben? 

Gelukkig heeft hij sinds kort een (s)pacemaker. 

Eisjen.

19.07.01

 

United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC Logo

Climate Change

The Kyoto Protocol

Kyoto City

Genoa Summit Meeting 2001

GAO

The Office of the Vice President

Der Stern"

"De grootste vervuilers in de USA zijn de hopeloos verouderde steenkoolcentrales, die 50% van de electriciteit levern, meer als in ieder ander land. Op de tweede plaats staat het verkeer. Het Benzineverbruik van de VS is met 1740 liter per hoofd van de bevolking per jaar 3 x zo hoog als in Duitsland"
Een uitstekend artikel over de Republikeinse houding t.o.v. de klimaatvervuiling en alle "maatjes" van het duo Bush/Cheney, die mooie overheidsposities hebben gekregen op een rijtje.

Clear the Air 
"140 miljoen Amerikanen leven in gebieden met ongezonde lucht".
Een Amerikaanse miliedefensie organisatie.

De leestips van Boekgrrl Femia:
Een fantastisch overzicht van boeken over het fenomeen George W. Bush, 
(Global Warming Bush)

The Top 13 signs the President is Ecology minded (komisch)

Dick Cheney

Terug naar
Washington Memorials Index