InternationalSquare.jpg (63329 bytes)
MP op alke hoek van de straten.

FarragutSqaureAfgezet.jpg (120924 bytes)
Faragut Square, met Connecticut Avenue achter de militaire wagen, afgezet.

MPverkeerafzetten.jpg (143182 bytes)
De kruising I-street en Connecticut avenue

(klikken op foto's geeft grotere beelden)

De tweede dag

Leek gisteren de vrede weer gekeerd in Washington, zojuist ben ik het centrum uitgezoefd met het gevoel alsof er elk moment weer iets vreselijks kon gebeuren.

Op elke hoek in het centrum van DC stonden militaire voertuigen. Om 16.30 uur liep ik één van de Wereld Bank gebouwen samen met Fred uit en zagen we dat de veiligheidsmaatregelen rondom het Witte Huis weer verscherpt waren. Konden we vanochtend en gisteren weer rustig praten met agenten bij het Witte Huis, dat was niet meer mogelijk. Een extra blok rondom het Witte Huis was afgezet en het verkeer werd verzocht zo snel mogelijk de stad te verlaten.

Op aandringen van Fred stap ik in een taxi (dan ben jij hier in ieder geval weg....) met een Duitse collega. Hij schat ook in dat de situatie er niet naar is om de metro te nemen. De taxichauffeur wil de bekende weg, die iedereen opgaat, nemen maar ik weet hem nog net op tijd mijn sluip- kruiproute door DC te laten nemen en even later rijden we in hele rustige straten richting onze wijk. Als ik een half uur later van huis bel, zegt Fred stomverbaasd "ben je er nu al, dacht dat dat uren ging duren.....".

Als ik de tv aandoe meldt CNN dat het Capitool geëvacueerd wordt vanwege een "verdacht pakje" en dat iedereen rustig de stad verlaat. Inderdaad, er was niets te bekennen van het normale irritante getoeter als je maar één seconde te veel stil staat. Momenteel gaat er een vliegtuig over. Het eerste dat ik hoor vandaag... Vreemd, ineens angstig te worden van het geluid van een vliegtuig, waar je normaliter niet van op kijkt.

Eisjen
13 september 2001

Washington Memorials